November 04, 2006

Athen - Olimpia
Kezdjük mondjuk ezzel.Remélem sikerül felrakni a képeket,sajnos nem mindenhol értem a magyarázatot...

Szoval ez itt Athén 2004.nyarán. Ez volt az eddigi legjobb olimpia ahol voltam, Torino 2006. meg sem közelítette, bár valószínüleg az is szerepet játszott benne, hogy itt csomó magyar szurkoló volt akik hihetetlen hangulatot teremtettek...Sajnos csak 3 napra sikerült elszabadulni a rodoszi csúcsszezonból, de hihetetlenül jól éreztük magunkat Gáborral.
A német-magyar kézimeccsen annyit kiabáltam, hogy utána 1 hétre elment a hangom! Fantasztikus volt, máig kiráz a hideg ha rá gondolok.
Az első este sikerült belógni a magyar VIP táborba és bulizni az olimpikonokkal. Igaly Dia is ott volt, pont aznap du.lett olimpiai bajnok,akkora éljenzést kapott, hogy végigbőgte a bulit! Schmitt Pálnak annyira bejött a pulcsim ami Gáboron volt(hosszúujjú kellett,hogy ne látszódjon, hogy nincs rajtunk karszalag), hogy el akarta cserélni! Gábor mondta neki, hogy egy franciával cserélte a párbajtőr döntőn(France felirat volt rajta)ezért nem adja oda. A kaja is jó volt(pláne ingyen),magyar szakácsok főztek, akkor már vagy 5 hónapja nem ettünk magyar kaját ezért igen jól esett! Utána ledöglöttünk a beach-en és néztük az MTV napi olimpiai összefoglalóját óriáskivetítőn...de jó volt végre magyarok közt lenni, magyar szót hallani,pláne az olimpián!Általában mindenki kedves volt végig, közös fotók, mindenféle nemzetiségüek keveredtek, versenyzők és drukkerek egyaránt. Jó volt látni, hogy a versenyzők többségének tényleg a részvétel volt a fontos, együtt buliztak esténként a holland Heineken House-ban és a security is csak az olimpiai létesítményekben volt szigorú. Kaja+Pia iszonyat olcsó volt a szponzoroknak köszönhetően(Mc.Donalds, Coca-cola stb.), az amúgy is barátságos görögök most rátettek még 1 lapáttal és néhány kivételtől eltekintve(pl.úszódöntők) a belépőjegyek is olcsók voltak nagyon.
Egyébként az a tapasztalatom(Athénben és Torinoban is igy volt), hogy mindenhova a legolcsóbb jegyet érdemes megvenni, mert úgyis oda ülsz ahova akarsz vagy ahol találsz helyet. Vízilabdán és víváson pl.az első sorban ültünk 10euros jeggyel, Mohamed Aida és Szabó Bence között:)
Na egyelőre ennyi, bár talán ez az egyetlen téma, amiről órákat tudnék írni így 2 év után is...teszek fel inkább pár képet.

1 comment:

Maark said...

Ugy latom sajna csak 3 kepet lehet egy bloghoz csatolni :(